• Meny
  • Meny

Hva burde du gjøre?

Det er mange ting man kan finne på under et besøk i Reykjavik, og de aller fleste av dem er av det forholdsvis rolige slaget. Her finnes ingen store fornøyelsesparker, ingen zoologiske haver med spesielt eksotiske dyr og ingen storslåtte byggverk ut over Hallgrimskirken. Til gjengjeld finnes det imidlertid en rekke andre ting å gjøre og se på, mange av dem er rene naturopplevelser, og det beste av alt er at det meste egner seg godt for hele familien.

Sentrumsnære opplevelser

Mye av det Reykjavik har å by på befinner seg hovedsaklig i sentrum av byen, og man rekker det meste til fots hvis man ønsker det. Å vandre opp hovedgaten Laugurvegur for å kikke i butikksvinduene kan være litt av en opplevelse i seg selv, gjerne med ilagte småpauser i en av de mange hyggelige kaffebarene. Dessuten går timene fort hvis man også handler litt underveis. Anbefales.

Ellers bør man absolutt forsøke noen av de kulinariske mulighetene i Reykjavik, og det finnes en rekke gode spisesteder. Et av de anbefalte stedene er Perlan, en roterende restaurant bygget på toppen av byens vannreservoar, hvorfra man får en flott 360 graders utsikt over byen og områdene rundt.

Museer og loppemarked

Reykjavik har noen gode museer å by på, Nasjonalmuseet og Reykjaviks kunstmuseum er nok blant de mest kjente her, men av betydning finner man også Asmundur Sveinssons Skulpturmuseum som inneholder en rekke skulpturer laget av det som regnes som en av Islands fremste skulptører gjennom tidene. Eller for de virkelig spesielt interesserte, så har Reykjavik verdens eneste penismuseum.

Flere steder i byen finnes det utendørs folkebad som er åpent for publikum hele året, eller man kan leie en bil og reise ut til den legendariske Blå Lagune som ligger et stykke utenfor selve byen.

I helgene arrangeres det loppemarked nede ved havnen, et loppemarked viden kjent for sine rariteter og vareutvalg og så absolutt verdt å få med seg dersom man skulle få sjansen.

Er man villig til å bevege seg noe utenfor selve Reykjavik by, finnes en mengde andre spennende steder man kan besøke også. Gullfoss, Geysir og Tingvellir, for å nevne noen kan enkelt nås enten med leiebil eller som organisert tur.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *