• Meny
  • Meny

Hvor i Reykjavik bør du bo?

Islands hovedstad, Reykjavik, er en liten by. Dersom den var lokalisert et annet sted i verden ville Reykjavik kanskje ikke en gang blitt omtalt som by, men for nordmenn er det fremdeles en gjennomsnittlig stor by. Det er lett å gå rundt og finne fram i Reykjavik sentrum og det er ikke spesielt mye trafikk heller.

Dette er områdene du bør bo i

For turister er det tre områder i Islands hovedstad som bør vurderes for valg av overnatting: sentrum, vest og øst i byen. Sentrum av byen, bedre kjent som Miðborg, er også hjertet av Reykjavik. Det er her gaten for shopping er, Laugavegur. I tillegg til et flertall interessante museer, restauranter og barer. Dette er også det travleste området av Reykjavik, så om du sover lett er det kanskje bedre å finne overnatting i en annen del av byen.

Vestre del av byen (bydel Vesturbær) er ganske mye roligere enn sentrum. Avstanden inn til sentrum er ikke avskrekkende, men du må regne med å bruke 15 minutter til fots inn til kjernen av Reykjavik.

Heldigvis har byen et velutviklet nett av bybusser som frakter deg problemfritt fra A til B. Denne delen av byen, sammen med den østre delen av Reykjavik, gir deg en mer autentisk opplevelse av Islands uteliv og de lokales versjon av Reykjavik. Her finner du også Omnom sjokoladefabrikk, Islands koseligste sjokoladeprodusent.

View this post on Instagram

A post shared by Omnom Chocolate (@omnomchocolate) on

Øst for Miðborg finner vi bydelen Hlíðar. Avstandsmessig fortsatt et sentralt område med flere bussavganger, hvilket gjør det lett å komme seg inn til kjernen av sentrum. I utkanten av Hlíðar er det mulig å gjøre noen gode kjøp da prisene på overnatting ligger noe lavere enn sentrale strøk. Adressene med postkode 104, 108 og 170 er fremdeles i gåavstand til sentrum, men det er også busser som går fram til midnatt. Bydelen huser flere populære museer, blant annet det kjente kunstmuseet i Reykjavik.

Området er å regne som et rolig område med mange fastboende. Svært populært blant studenter og den yngre delen av befolkningen. Bydelen innehar den tetteste konsentrasjonen av rimelige hoteller og hostels i Reykjavik. På Island er naturligvis rimelige priser relativt, men er du ute etter billig overnatting kan dette være et område du bør fokusere på.

Reykjavik er kjent som en trygg by, og det er ikke noe problem å komme seg trygt hjem etter en kveld ute på restaurant eller bar.

Utvalget av overnattingssteder spenner seg over hele spektret fra leiligheter, bed & breakfast og hoteller til luksushoteller. Nedenfor vil jeg komme med noen anbefalinger til hoteller og leilighetshotell for de ulike bydelene.

Vakkert hotell midt i Reykjavik (bydel Miðborg)

Personlig synes jeg dette er blant Reykjaviks flotteste hotell. Et opphold på Sand Hotels Reykjavik er mer enn bare overnatting. Her slapper du virkelig av, omgitt av stilfulle detaljer. Det koster noen hundrelapper ekstra, men du får igjen svært mye i form av bedre komfort, finere rom og bedre frokost.

Rene og fine rom med innbydende privat bad utstyrt med badekåper, hårføner og gratis velværeprodukter. Legg merke til de lekre overflatene.

Svært praktisk med døgnåpen resepsjon 24 timer i døgnet. Gratis trådløst internett, og gangavstand til både Hallgrímskirkja, Harpa konserthus og Lækjartorg. Få minutters gange fra hotellet ligger Hlemmur Mathöll, en trivelig og relativt ny mathall med svært god mat. Et ypperlig sted å spise lunsj!

Se flere bilder av rom og priser

Veldig populært leilighetshotell (bydel Vesturbær)

Black Pearl er et leilighetshotell som ligger på vestkanten av Reykjavik mot havna. Ligger svært praktisk til et lite steinkast fra havna. Konserthuset Harpa er knappe 7 minutters gange fra hotellet.

De moderne leilighetene er utstyrt med gratis trådløst internett og flotte møbler. Hver enhet har balkong med god oversikt over bybildet. Marmorgulvet er stilfullt og godt oppvarmet på kjølige dager. Om du ønsker har du mulighet til å bestille frokost på døra. Det skorter således ikke på alternativene om du ønsker å spise i nærområdet. Innen 10 minutters gange har du nær sagt et bredt spekter av trivelige restauranter og kafeer.

Se flere bilder av rom og priser

Dette er ett av mange luksuriøse hoteller og leilighetshotell i Reykjavik. Man skal jo tross alt ha det godt når man er på ferie. Det er også mange overnattingssteder som er mer budsjettvennlige, og med over 50 hoteller i Reykjavik er det garantert at du finner noe som passer deg og ditt budsjett.

Knallfint hotell ved handlegate (bydel Hlíðar)

Rett ved den kjente handlegaten Laugavegur ligger det flotte CenterHotel Midgardur. Holder til i bydel Hlíðar, men ligger tett på sentrale Miðborg. Svært god beliggenhet med gangavstand til det meste. Knappe 800 meter fra hotellet ligger kjente Hallgrímskirkja. Hotellet byr på moderne fasiliteter med treningsrom og et deilig spa.

Lyst og moderne innredet med minibar, flatskjerm-TV og behagelig seng. Samtlige rom har privat bad med hårføner og gratis velværeprodukter. Hotellets restaurant serverer et godt utvalg islandske retter, såvel som retter med en mer internasjonal vri. Egen bar med hjemmeproduserte cocktails. Det er ikke direkte billig, men både drinker og mat holder høy kvalitet. Verdt hver krone på tur.

Alt i alt et rent og fint hotell med deilig frokost og gode parkeringsmuligheter utenfor. Anbefales!

Se flere bilder av rom og priser

Prisfornuftig hotell (bydel Hlíðar)

4th Floor Hotell er et rimeligere alternativ, men som alle nordeuropeiske hovedsteder så er det likevel ikke billig. 4th Floor Hotell ligger på østkanten av Reykjavik sentrum, men det er fremdeles gåavstand til det meste i byen. I tillegg til hoteller er det også mange gjestehus og Bed & Breakfast.

Rommene fordeles på tre etasjer og innehar alle kjøleskap og TV. Badene er enten delt eller privat, så pass på at du dobbeltsjekker dette ved bestilling. Kjente Hallgrímskirkja befinner seg knappe 500 meter fra hotellet. Hotellet er langt fra noe luksushotell, men det gir god valuta for pengene blant de billigere hotellene.

Se flere bilder av rom og priser

Rimelig gjestehus (bydel Miðborg)

Blant populære gjestehus bør Loki 101 nevnes. Dette gjestehuset er ideelt plassert like ved Hallgrimskyrkja som er et av de store landemerkene i Reykjavik. Bærer noe preg av å ha eksistert en stund, men absolutt et trivelig sted med veldig god beliggenhet.

Et rent gjestehus med det du måtte trenge av fasiliteter. Nærområdets mange parkeringsplasser er positivt dersom du skulle ønske å leie bil på Island.

Se flere bilder av rom og priser

Det er også flere ferieleiligheter og hus man kan leie dersom man foretrekker å ha eget kjøkken og en sterkere følelse av å være hjemme. I denne kategorien finnes et stort utvalg overnattingssteder.

Prisnivået varierer stort ettersom det er høysesong eller ikke. Derfor er det lurt å undersøke på forhånd og bestille overnatting i god tid.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *