• Meny
  • Meny
Nordlys Island Reykjavik hvordan se oppleve tips guide aurora borealis

Se nordlys på Island

Nordlys er et av de vakreste naturfenomen vi kan oppleve. På Island er forholdene perfekte for de som vil bivåne solstormenes møte med jordas atmosfære. Du finner flere hotell i Reykjavik som har utflukter spesielt rettet mot de som vil se nordlys.

Det samme gjelder også flere av de små og hyggelige byene på Island, som Akureyri. De beste forholdene er ute i naturen, der lys fra byene ikke forstyrrer spillet fra nordlyset.

Sjansene for å se nordlys

Nordlys oppstår når partikler fra solen treffer jordas atmosfære. Disse partiklene kommer med såkalte solstormer, og bombarderer jordkloden konstant. Nordlyset kan ses mange steder, men det er mest aktivt i en sone på cirka 2500 kilometer fra den magnetiske Nordpolen. Det samme gjelder for Sørpolen, men da heter fenomenet naturligvis sørlys.

De beste forholdene får vi mellom september og april. Det må være mørkt og klart vær for at vi skal se nordlyset best mulig. Flere steder på Island skilter med 70-80% sjanse for å se nordlyset i spesifikke perioder. Det gir deg mer enn nok muligheter om du tilbringer noen dager på Sagaøya.

Tips: I disse bydelene bør du bo i Reykjavik

Aurora Borealis – Reykjavik og området rundt

oppleve nordlyset Island Reykjavik organisert tur

Hvis du lander på Keflavik om kvelden, er det ganske gode sjanser for å se nordlys allerede under innflygningen. Tar du veien videre inn til Reykjavik, reiser du gjennom et landskap som ofte har perfekte forhold for nordlyset. Mange av de organiserte turene foregår i dette området. Inne i hovedstaden er forholdene noe dårligere på grunn av lysene fra byen, men det er slett ikke sjelden auroraen kan ses også herfra.

Men, det er altså ute i naturen, lengst fra menneskeskapt lys, at forholdene er best. Du trenger faktisk ikke annet enn å ta en spasertur fra Reykjaviks sentrum, til for eksempel fyrhuset på Grótta, Hljómskálagarður eller Miklatún, så finner du ofte perfekte forhold.

nordlys over Reykjavik Island kan man se det utsikt

En meget populær utflukt er organiserte turer som går til Landmannalaugar. Her opplever du ikke bare nordlyset, men også vulkanske fjellformasjoner i fantastiske farger og varme kilder.

På klare høst- og vinterkvelder ses nordlyset ofte i Den blå lagune. Den bør du uansett besøke, så hvorfor ikke om kvelden slik at du samtidig får oppleve himmelfenomenet?

Inne i Reykjavik finner du også turoperatører som arrangerer utflukter ut på havet om kveldene, med det for øyet å oppleve nordlyset på sitt beste. Kan anbefale å bli med på en organisert tur der dere fraktes i buss tur/retur Reykjavik. Med på turen har reisefølget en dyktig guide som er spesialist på å finne de beste områdene og tidspunktene for å kunne oppleve nordlyset. Billetter kan bestilles her.

Varme kilder nord på Island

Områdene lengst nord på Island har oftere nordlys på grunn av nærheten til den magnetiske Nordpolen, samt at nettene er lengre her. Reiser du til Reykjanes på nord-vest-siden av Island, finner du både gode forhold og herlige, varme kilder å bade i på kveldene.

Det samme finner du ved vulkanen Eyjafjallajökull. Bor du på et av de mange små og koselige hotellene her, vekker hotellets betjening deg om du vil, de nettene nordlyset skinner som klarest.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *