• Meny
  • Meny

Penismuseet (The Icelandic Phallological Museum)

Island er for alvor kjent for sine uforglemmelige naturopplevelser. Midt blant geysirer og hvalsafari skjuler det seg dog en annen skatt. Vi tar en nærmere titt på Penismuseet, bedre kjent som The Icelandic Phallological Museum.

Nærmere 11.000 tar årlig turen innom det beryktede Penismuseet i Reykjavik. Samlingen har etter hvert oppnådd et imponerende antall på hele 280 peniser fra ulike arter.

En skulle kanskje tro det hele bydde på en vulgær opplevelse, men museet oppfattes langt fra uanstendig.

Mannen som grunnla museet i 1997 er den nå pensjonerte læreren Sigurður Hjartarson. Sønnen har overtatt stafettpinnen som daglig leder på museet.

Hva kan du se på Penismuseet?

Ikke uventet er penisen i fokus. Samlingen har med årenes løp nådd et bredt spekter av arter, med alt fra polarbjørn og elefant, blåhval og hamster. En egen avdeling har enkelte fantasifigurer representert, herunder både nisse og alv.

Penis fra mennesket står utstilt etter at museet i 2011 fikk donert et bidrag fra avdøde Páll Arason. Museet leter dog etter en yngre og større utgave etter at konserveringen av “manndommen” ikke gikk som planlagt.

penis-hval-reykjavik-museum

Selve nedleggelsen av penisene på glass foregår ved at kroppsdelene legges i en løsning med formalin. Stoffet er særlig egnet til denne typen konservering siden det dreper mirkoorganismer. Derfor brukes det ofte ved fiksering av organer som senere skal til mikroskopisk undersøkelse.

Et trekkplaster for mange er museets avstøpninger av det islandske landslaget i håndball.

Avslutningsvis kan du, om ønskelig, legge igjen en hilsen i museets gjestebok. Suvernirer som T-skjorter, penispasta og “fallos-ostehøvel” kan du kjøpe i inngangspartiet.

Tips: Dette bør du oppleve på Island

Inngangspris:

Regn med å betale ca. 110-120 kroner per pers.

Komme seg dit:

Bor du sentralt i Reykjavik vil jeg anbefale å ta beina fatt. Reykjavik sentrum er fordelt på et relativt lite område. I praksis når du egentlig de fleste av byens attraksjoner med 15-20 minutters gange, uansett utgangspunkt.

Adresse:
Laugavegur 116
105 Reykjavík
Island

Kart over Det islandske fallosmuseet:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *