• Meny
  • Meny

Opplev historiske Reykjavik

Reykjavik har en spennende historie. Den første offisielle islenderen var Ingólfur Arnarson, som opprinnelig var norsk. Ifølge myten kastet han søylene i båten over bord for å bosette seg der gudene skylte dem i land. Dette var i Reykjavik – ordet betyr ”Vik med røyk.” Arnarson ga byen navnet på grunn av all røyken og dampen som steg opp fra bakken.

Om du synes det er interessant med islandsk historie – som er nært forbundet med den norske historien – kan en tur på bosetningsutstillinga Reykjavik 871 +/- 2 The Settlement Exhibition være noe for deg. Her får du muligheten til å utforske hvordan vikingene levde og bodde, i en unik kombinasjon av arkeologiske utgravninger og høymoderne teknologi. Her vil du finne noen av de eldste sporene etter islandsk bosetning, som for eksempel et langhus fra rundt år 871. Museet er plassert akkurat der det ble gjort interessante arkeologiske utgravninger.

Museet har vunnet to priser: Den Islandske Museumsprisen i 2006, og NODEM-prisen (Nordic Digital Excellence in Museums).

Arkeologiske utgravinger i Reykjavik

I 2002 ble det gravd frem flere ruiner og rester fra vikingtida i Reykjavik, blant annet spor etter et langhus som vikingene bodde i. Et langhus er en bygning som ble brukt i Nord-Europa fra steinalderen til middelalderen, og huset har en lang og smal form. Dette er faktisk det aller eldste sporet etter menneskelig bosetning i Reykjavik. På punktet hvor de gravde ut dette langhuset, har Reykjavik Museum laget utstillinga Reykjavik 871 +/- 2 The Settlement Exhibition. Navnet på utstillinga kommer av alderen på langhuset og jorda under huset.

Moderne teknologi og gammel historie

På dette museet benyttes det høyteknologiske effekter, noe som gjør et besøk hit ekstra spennende og interessant. Du finner blant annet interaktive multimedia-bord som forklarer utgravningene. I tillegg kan du gjennom moderne teknologi oppleve hvordan ting hadde sett ut på tiden langhuset ble brukt. Flere besøkende sier at dette gir en helt unik opplevelse av hvordan det var å leve under vikingtida. Med teknologien som blir brukt, kan du få en utrolig romfølelse når du beveger deg gjennom de ulike lagene i konstruksjonen av huset. Besøkende ved museet blir ofte overrasket over hvor god teknologien på museet er, og museet har vunnet en pris for sin digitale fortreffelighet.

Historiske artefakter fra Island og Reykjavik

Dette museet byr på flere spennende ting, og her vil du kunne få se noen av de eldste sporene etter menneskelig bosetning på Island og i Reykjavik. Museet har samlet ulike artefakter og ting fra vikingtida, og du vil blant annet finne gamle bein, og lamper som ble laget med fiskeolje. De har også en gammel jernøks, og utstyr for å lage klær. Dette utstyret for å lage klær har faktisk runer risset inn i seg, noe som gjør den spesielt interessant.

Les flere reisetips for Reykjavik!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *