• Meny
  • Meny
Til hest på Island

Opplev Island fra hesteryggen

Om du er på ferie i Reykjavik og har lyst til å oppleve noe helt unikt, kan en organisert ridetur på islandshester være noe for deg. På Island har disse turene blitt svært populære de siste årene, og flere ulike firmaer tilbyr turer for enhver smak.

Islandshester

Islandshester er en av de eldste hesterasene i verden, og de ble brakt til Island for over 1000 år siden av vikingene. Etter dette har ingen andre hesteraser blitt importert til Island, og på grunn av dette eksisterer ikke ”vanlige” hestesykdommer hos hestene på Island.

Gjennom århundrer var islandshestene den eneste transportmåten på Island. Hestene transporterte mennesker, ulike materialer, gods, og post over fjellene, gjennom lavalandskap og strie elver. Slik har også islandshestene utviklet seg til å bli sterke, robuste, og svært utholdende. Etter at bilen og traktoren tok over for mye av arbeidet, blir hesteridning først og fremst brukt som en sport og hobby.

Halvdagsturer med hesteridning

I Reykjavik finner du svært mange ulike firmaer som tilbyr rideturer i organiserte grupper. Firmaet Islenski Hesturinn har blitt kåret til det beste selskapet på TripAdvisor, og disse tilbyr mange ulike turer. Standard-turen er ”Volcanic Landscape,” som varer i 2,5 timer. Dette er en ridetur over vulkaske landskap og ville kontraster, med en fantastisk utsikt over fjellene.

Reykjavik Riding Center tilbyr også halvdagsturer for både nybegynnere og viderekomne. Her får du oppleve lavalandskap og kratere når dere rir forbi Rauðhólar. Firmaet Eld Hestar tilbyr et stort antall halvdagsturer, for eksempel ”Horses and hot springs.” Her rir dere gjennom grønne skoger, og får se mange varme kilder i det geotermiske området Gufudalur.

Kombinerte rideturer

Islenski hesturinn tilbyr et stort antall turer hvor du kan kombinere hesteridningen med en annen aktivitet – for eksempel ”Horses and whales,” ”Horses and beer,” eller ”Horses and spa.” Disse varer mellom 4-7 timer. Her får du altså den unike muligheten til å starte dagen på hesteryggen, og deretter gjøre en morsom, spennende eller avslappende aktivitet. Eld Hestar tilbyr også kombinasjonsturer, for eksempel med et besøk til den Blå Lagune, med isbrevandring, eller med spennende rafting!

Heldagsturer på hesteryggen

For den utholdende kan det være spennende å bruke en hel dag på hesteryggen. Reykjavik Riding Center tilbyr en heldagstur for viderekomne ryttere, hvor turen starter med å betrakte kraterne rundt Rauðhólar. Etter en matpause med hummersuppe går turen videre til den vakre innsjøen Elliðarárvatn. Hele turen tar omtrent 7-8 timer.

Eld Hestar tilbyr en rekke ulike heldagsturer, og her kan du plukke utifra dine ønsker og behov. Du kan for eksempel ta rideturen på stranda. Her rir dere bortover en helt spesiell vulkansk strand som starter i fiskerlandsbyen Thorlákshöfn. Sanda på denne stranda er svart og myk, og etter å ha fulgt denne i noen kilometer går turen videre gjennom elver og grunne vann. På denne turen får du en helt spektakulær utsikt mot vulkanen Hekla og isbreen Eyjafjallajökul.

Flere ting å gjøre på Island!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *