• Meny
  • Meny
Romantiske Reykjavik

Kjærestetur til Reykjavik?

Reykjavik er en flott by som har utallige muligheter – også for et par som er på kjærestetur. Det er et fantastisk sted for en bryllupsreise, for å feire en jubileumsdag, eller bare for å komme seg litt bort fra hjemmet og roe ned sammen med sin kjære. Her får du … tips til en romantisk tur til Reykjavik!

Solfar

I Reykjavik sentrum, i Sæbrautgata, ligger det en fantastisk skulpur – Solfar. Ordet betyr ”solfareren”. Herfra er det en helt ideell utsikt mot solnedgangen, og skulpuren er formet som en drømmebåt og er tenkt som en ode til sola. Dette stedet er et fantastisk sted for å nyte hverandres selskap, og den vakre solnedgangen. Om dere er i Reykjavik på sommeren er det helt unikt å se hvordan sola går ned seint på kvelden, nærmere midnatt. Dette pittoreske stedet byr også på noen fantastiske motiver for fotografier – hvorfor ikke få noen andre til å ta et romantisk bilde av dere to på tur?

Den Blå Lagune

Den Blå Lagune er kanskje det mest romantiske stedet på hele Island. Hit må dere bare ta en tur! Det varme, blå vannet gjør underverker for et parforhold, og en ettermiddag med avslapning er er et absolutt must for et par som er på ferie på Island. Her har de også spa-fasiliteter, som massasje, ansiktsmasker osv. Disse bør bestilles på forhånd for at man skal være sikret å få plass. Les også andre reisetips for Island på VG.

Hesteridning på Island

Hva er vel mer romantisk enn å nyte en ettermiddag på hesteryggen, rett ved siden av sin kjære? Island er full av hester, og flere selskaper tilbyr turer med hesteridning. Islenski Hesturinn er en av disse, og disse er kjent for å være en av de beste selskapene som tilbyr hesteridning på Island. De tilbyr ulike turer med helt fantastiske opplevelser. Dere kan for eksempel ri hestene over det vulkanske landskapet, eller dere kan velge å avslutte hesteridningen med en avslappende tur på spa. For et eventyrlystent kjærestepar er dette en perfekt måte å tilbringe en dag på!

Leiebil i Reykjavik

Den offentlige transporten i Reykjavik er relativt god, og det er enkelt å komme seg fra flyplassen til byen. Men dersom dere har god tid når dere besøker byen, kan det absolutt være verd å vurdere å leie en leiebil. På den måten har dere total frihet og har mulighet til å utforske steder hvor det ikke går offentlig transport.

Dere kan for eksempel ta turen til Seltjarnes, nabobyen til Reykjavik. Her finner dere Grótta, som er en halvøy en bare kan nå dersom det er tidevann. Her kan man være i omtrent seks timer, før det blir høyvann og Grótta blir til en egen øy. På Grótta finner du et vakkert fyrtårn, og solnedgangen her er virkelig noe for seg selv. For det mest eventyrlystne paret kan det være en idé å ta med seg telt og sovepose – slikt blir det romantikk av!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *