• Meny
  • Meny
Gullfoss Island severdighet attraksjon Golden Circle Route

Golden Circle Route

Golden Circle Route er en rundt 300 kilometer lang rundtur på det sydvestlige Island med utgangspunkt i Reykjavik. Selve turen har tre hovedattraksjoner, Gullfoss, Geysir og Thingvellir. 

Gullfoss er som navnet tilsier et imponerende fossefall, Geysir en geysir og Thingvellir – en nasjonalpark hvor vikingene hadde sine første parlamentariske møter på Island.

Thingvellir nasjonalpark Island Reykjavik Golden Circle Route

For ordens skyld kan det nevnes at området som populært kalles Geysir blant turistene egentlig heter Haukadalur, og geysiren som faktisk springer heter Strokkur, men alle vet hva man mener likevel.

Geysir Strokkur Island Reykjavik Golden Circle severdighet attraksjon

Ut over disse tre finnes det også en rekke andre ting å se og gjøre underveis og det lokale turistinformasjonskontoret i Reykjavik kan bidra med både råd om reiserute og andre ting som kan være nyttige å vite om ruten.

Selve turen er særdeles godt tilrettelagt for personer i alle aldre og kondisjonsnivåer. Bussen stopper i nærheten eller ved alle attraksjonene og således passer Golden Circle for alle uavhengig om du er i god eller dårlig form. Turen passer like godt sommer som vinter.

Kan personlig anbefale å bli med på en organisert tur. Det er både lettvint og svært godt gjennomført. Finn turselskap for Golden Circle her.

Slik opplever du Golden Circle

Det er flere måter å ta Golden Circle Route på, det vanligste er med en av de mange turistbussene som kjører ut fra Reykjavik. 

Turselskapene har lang erfaring med å gjøre opplevelsen så profesjonell som mulig fra start til slutt. I praksis kjører selskapet rundt og henter på sentrale plasseringer i Reykjavik blant annet hos de mest populære hotellene. Deretter tas dere med på rundtur i buss med henholdsvis Geysirene, Gullfoss og Thingvellir nasjonalpark. Billetter kan bestilles her.

Tips: Husk kamera (evt. godt mobilkamera) og nok batteri/reiselader. Dette er en opplevelse for livet. 

Gullfoss Island Reykjavik Golden Circle fossefall attraksjon turbuss

Man kan imidlertid fint leie en bil og kjøre på egenhånd også hvis man gjerne vil slippe unna den verste turisttrafikken i høysesongen. Organiserte turer er dog en svært enkel og behagelig måte å oppleve Golden Circle på.

Å kjøre bil på Island er akkurat som i Norge og forteller man utleiefirmaet man har tenkt å kjøre Golden Circle Route får man en bil som er godt egnet til nettopp dette. Det er gode veier, godt skiltet, og med et kart nesten umulig å kjøre seg bort. En annen fordel med å kjøre selv er at man kan bruke den tiden man ønsker på hvert sted, og man kan stanse hvor man vil underveis og nyte medbragt niste hvis man føler for det.

Les også: Besøk landemerket Hallgrímskirkja

Kart over severdighetene på Golden Circle:

Kart Reykjavik Golden Circle geysir Thingvellir Gullfoss

Reiserute:

kart reiserute Golden Circle Reykjavik Thingvellir Gullfoss Geysir Stokkur

De aller fleste turoperatører opererer med den samme ruten for Golden Circle. Med utgangspunkt i Reykjavik går turen først sørøst i retning Selfoss før den deretter fortsetter nordover til Gullfoss. På tilbaketuren mot Reykjavik kjører bussen først innom geysirene, og deretter Thingvellir nasjonalpark. Ankomst Reykjavik finner sted på ettermiddagen eller kvelden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *