• Meny
  • Meny

Hallgrímskirkja

Man kan ikke besøke Reykjavik uten å på et eller annet tidspunkt se Hallgrímskirkja. Dette monumentale landemerket som ruver ikke mindre enn 74 meter over omgivelsene er godt synlig fra de fleste stedene i byen, og med sitt estetiske ytre er det vanskelig å ikke oppsøke kirken for å også se den innvendig.

I verdensklasse

Kirken, som er oppkalt etter den islandske poeten og salmedikteren Hallgrímur Pétursson, ble påbegynt så tidlig som i 1943 men ble faktisk ikke innviet før 1986. Da hadde den gjennomgått flere byggetrinn, hvor tårnet sto ferdig i 1974. I 1992 ble orgelet innviet, et orgel levert av Johannes Klais Orgelbyggeri i Bonn. Et orgel som blir hyppig brukt til konserter og Hallgrímskirkens kirkekor er blant verdens fremste og holder mange konserter både i kirken og ellers rundt om i verden.

Innsiden av Hallgrímskirkja:

innsiden-Hallgrimskirkja-reykjavik-island

Den islandske naturen

Arkitektonisk inneholder Hallgrímskirkja elementer fra den islandske naturen og man kan lett se det er hentet inspirasjon fra både de ville fjellene, isbreene, geysirene og de store åpne slettene på sagaøya. Innvendig er kirken preget av gotisk stil med et spennende fargevalg med kombinasjoner i grønt og islett av diskré fiolett.

Døpefonten i kirken er en gave fra det Islandske Nasjonalmuseum og viser motiver fra Marias bebudelse.

Det er mulig å komme inn i kirken og opp i tårnet, hvorfra man har en fantastisk utsikt over Reykjavik og områdene rundt.

Foran kirken står en statue av Leiv Eiriksson skjenket av de amerikanske myndighetene i anledning av det islandske Alltingets 1000 årsjubileum i 1930.

Les også: Oversikt over attraksjoner i Reykjavik

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *