• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter burde du oppleve?

Reykjavik er etter all sannsynlighet det første stedet noen bosatte seg fast på Island, og i nesten 1000 år var den bare en liten fiskerlandsby på vestkysten av sagaøya. På begynnelsen av 1800-tallet begynte imidlertid utviklingen å skyte fart, og byen vokste fra 600 til over 200 000 innbyggere på knapt 200 år, og i dag er Reykjavik ikke bare Islands desidert største by, den er også landets hovedstad.

Dette har medført at det gjennom tidene er etablert en rekke severdigheter i byen, noen av dem uomtvistelig i verdensklasse.

Kjente landemerker

En av de sannsynligvis mest kjente er Reykjaviks 74 meter høye landemerke, Hallgrímskirkja. Denne kirken det tok nesten 40 år å ferdigstille er godt synlig over hele byen, og den er like imponerende innvendig som den er utvendig. Kirken rommer 1200 gjester og blir hyppig brukt som konsertarena, og kirkens kor er en uforglemmelig opplevelse.

Av andre kjente landemerker som bringer en opp i høyden finner man Perlan, en roterende restaurant beliggende på toppen av byens vannreservoar. Her kan man nyte en 360 graders utsikt over både byen og områdene rundt, samtidig som man nyter et bedre måltid.

I de senere årene er det kommet enda en severdighet i Reykjavik, det nye konsert og konferansesenteret Harpa. Harpa har et samlet areal på 28 000 kvadratmeter hvorav en av rommene er en konsertsal med scene og plass til 1600 gjester. Senteret har mottatt flere priser blant annet for sin nyskapende arkitektur.

Kunst og peniser

Det skorter heller ikke på regulære museer i Reykjavik, mange av dem har naturlig nok kunstnerisk opphav. Island har fostret mange kunstnere de er svært stolte av, og det er ikke uten grunn. Kjarvalstadir er et av kunstmuseene det kan være verdt å besøke, det samme med Nasjonalmuseet. Sistnevnte forteller om Islands spennende historie, som som kjent henger tett sammen med Norges historie.

Et kuriost museum ikke så mange vet om i Reykjavik er Penismuseet, som som navnet tilsier inneholder, ja nettopp, peniser i alle størrelser og fasonger. Museet er navnet til tross ikke det spor vulgært og så absolutt en morsom opplevelse for både store og små.

Les også: Andre attraksjoner i Reykjavik og Island

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *