• Meny
  • Meny

Opplev hvaler på hvalsafari

Island har gjennom tidene naturlig nok vært svært avhengige av å kunne livnære seg på hva omgivelsene har kunne bidra med. Derfor har egenprodusert mat alltid hatt høy prioritet på sagaøya, og selvfølgelig kommer man ikke utenom fisk og fiskeri, og ikke minst hvalfangst.

I den senere tid har hvalfangst derimot vist seg å være et ømtålig område med tanke på turisme, men tilpasningsdyktige som islendingene nå en gang er, har de funnet en løsning på dette også. I stedet for å reise ut og fange hvalen reiser de nå ut med passasjerer og kikker på dem. Noe som har vist seg å være svært så populært, og få andre steder får man så mye valuta for pengene som på nettopp Island.

Flere hvalarter

se-hval-hvalsafari-reykjavik-island

Utenfor den islandske kysten kan man nemlig oppleve alt fra spekkhogger til vågehval og knølhvaler for å nevne noen. Er forholdene spesielt gode er det ikke uvanlig å treffe på fler av dem på samme tur.

De såkalte hvalsafariene er naturlig nok lagt til sommersesongen, og det finnes flere selskaper som tilbyr dette. Flere av dem holder til i Reykjavik, men det finnes også enkelte aktører i de små byene rundt. Felles for dem alle er at de som regel har flere turer i løpet om dagen, og hver tur varer to til tre timer.

Det kan være lurt å bestille på forhånd så man er sikret en plass ombord. Det er ingen direkte fasit på hvilken tid på døgnet som er best egnet, og mange kombinerer hvalsafari med fuglekikking. Les for øvrig flere tips om hva du burde gjøre i Reykjavik.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *