• Meny
  • Meny

Den blå lagune

Den blå Lagune, eller Bláa Lónið som islendingene kaller den, ligger på Reykjanes, en halvøy rundt 50 kilometer sydvest for Reykjavik. Selve lagunen består av flere geotermiske bassenger med to tredjedeler havvann og en tredjedel ferskvann.

Temperaturen ligger konstant mellom 37 og 39 grader celsius og det hele justeres ved tilførsel av varmt vann fra en av de mange varme kildene i området.

Vannet i Den Blå Lagune inneholder store mengder mineraler, silikater og alger og sies å ha helbredende egenskaper. Det er påvist å ha god effekt på pasienter med blant annet psoriasis og det påstås at mindre kutt og sår heles hurtigere i vannet. Til tross for at vannets kjemiske sammensetning gjør det tilnærmet sterilt og bakteriedrepende, er det også en anelse giftig. Således frarådes det å få for mye av det i munnen.

Av enkelhets skyld kan det være fornuftig å gå for en samlepakke der du får transport tur/retur og inngangsbillett til lagunen i ett. Inkludert i prisen er lån av håndkle, én valgfri drink og gjørmemaske. Det kan bestilles her.

Godt tilrettelagt

bla lagune Island bade bygning spa billetter

I dag er hele området rundt lagunen bygget ut med tanke på turisme og det finnes i tillegg til badefasilitetene, også en suvenirbutikk og restaurant. Mange islendinger begynner eller avslutter gjerne arbeidsdagen med en dukkert i kildene og de er åpne for publikum alle dager i året. Butikken og restauranten som holder riktignok lukket enkelte helligdager.

Det er ikke gratis å besøke Den Blå Lagune, men til gjengjeld aksepteres det både betalingskort og en rekke forskjellige lands valutaer. Deriblant også norske kroner.

Lagunen er lett tilgjengelig og tilrettelagt for funksjonshemmede. Hele anlegget er under oppsyn av badevakter og livreddere, men barn under 13 år har ingen adgang alene, og aller helst bør man være svømmedyktig.

den-blaa-lagune-island-reykjavik

Komme seg til Den blå lagune fra Reykjavik:

Du kommer deg til Den blå lagune med buss eller bil fra både flyplassen Keflavik og Reykjavik sentrum. Turoperatøren Get Your Guide tilbyr transport med buss til og fra Reykjavik eller Keflavik flyplass. Prisen inkluderer henting ved hotell i Reykjavik, samt WiFi og USB-lading ombord. Billetter kan bestilles her.

Reiseavstander med bil:
Keflavik flyplass til Den blå lagune: 20 minutter
Reykjavik til Den blå lagune: 50 minutter

Kjører du bil kan du parkere på den store parkeringplassen tilknyttet lagunen. Parkering er inkludert i inngangsbilletten.

Åpningstider:

1. januar – 25. mai: 08.00 – 22.00
26. mai – 29. juni: 08.00 – 23.00
30. juni – 20. august: 08.00 – 00.00
21. august – 1. oktober: 08.00 – 22.00
2. oktober – 31. desember: 08.00 – 20.00

spa bading Bla Lagune Island Reykjavik transport

Priser:

Voksne: Fra 500 – 850 kr
Barn 2-13 år: Gratis

Barn under 2 år er ikke tillatt.

Du bør bestille billetter på forhånd da tilgangen til lagunen kan være svært begrenset i populære perioder. Prisene er dynamiske og endrer seg i henhold til sesong, etterspørsel og når på døgnet du ønsker å besøke lagunen. Inkludert i prisen er en Silica gjørmemaske som skal ha rensende og oppfriskende effekt. Mer om priser, behandlinger og øvrige luksuspakker kan du finne her.

Les også: Bruk en dag i Thingvellir nasjonalpark

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *