• Meny
  • Meny

Hva burde du spise?

Reykjavik har et rikholdig utvalg av restauranter i alle mulige varianter, og det er vel ingen overraskelse at veldig mange av dem har fisk og fiskeretter på menyen. Landets unike tilgang på råvarer fra havet gjør at det islandske kjøkken ligger helt i verdenstoppen rent gastronomisk, så besøker man byen og landet bør man absolutt oppsøke en restaurant og forsøke en av disse rettene.

Av andre ting man absolutt bør forsøke å sette tennene i er alle de variantene av lammekjøtt som finnes. Islandske lam lever og trives svært godt helt frem til de slaktes og har en helt annen smak enn mange av dem man er vant til i Norge. Spesielt lammepølser er regnet som en delikatesse, og langt fra de tradisjonelle pølsene man får her hjemme.

Smaken av testikler

Er man litt vågal av seg finnes det selvfølgelig også kjente retter som smalahoved på Island, men sauetestikler er kanskje noe mer eksotisk. Det samme er en spesielt behandlet hairett som skal skylles ned med en islandsk variant av snaps ved navn Svartadaudir. Begge deler tilbys idag kanskje mest for underholdningens skyld, men blir man tilbudt bør man så absolutt gjøre et forsøk. Smaken er uforglemmelig og skal man respekteres av en islending må man kunne fortelle man i det minste har smakt.

Ellers er islendingene svært dyktige med vegetarretter, og en salat laget av grønsaker dyrket i den islandske jorden skal være både smakfulle og næringsrike, ikke minst på grunn av det mineralholdige vannet de vannes med og jordsmonnet de vokser i.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *