• Meny
  • Meny

Anbefalte restauranter og spisesteder

Reykjavik er full av svært gode restauranter, og det bør ikke komme som noen overraskelse at menyene i mange av dem hovedsaklig domineres av fisk og sjømat. Begrunnelsen for dette er den enkle tilgangen til gode og ferske råvarer som ofte hentes av restaurantenes kjøkkensjefer samme dag de skal serveres.

Mye godt fra havet

En av disse restaurantene er Fiskfélagid som serverer islandsk fisk og lammekjøtt, gjerne i kombinasjon med eksotiske krydderier. Restauranten ligger i en eldre bygning i de nedre delene av Reykjavik og det anbefales å reservere bord på forhånd hvis man ønsker å besøke restauranten.

Er man ikke til fisk eller rett og slett bare ønsker seg en steak for en avveksling, finnes det selvfølgelig også muligheter for dette i Reykjavik. The Steak House tilbyr argentinske steaks av høy kvalitet i porsjoner man blir mett av. Restauranten ligger i nærheten av havnen, og ikke overraskende kan man også her få fisk. Dog tilberedt på grillen, både smakfullt og annerledes.

Anbefalte-restauranter-spisesteder-reykjavik-island

Verdensberømte pølser

I havneområdet ligger et annet verdenskjent etablissement det kan være verdt å stikke innom, nemlig pølseboden Bæjarins Beztu Pylsur. Dette er nemlig en pølsekiosk utenom det vanlige, og flere store berømtheter har vært innom for en “med alt”. James Hetfield og Bill Clinton for å nevne to av dem.

Reykjavik har ingen restauranter som kan skryte av en utmerkelse fra Michelin, men Grillmarkadurinn kommer fryktelig nært med sine høyt premierte gourmetkokker, og maten står ikke tilbake for noe. Her serveres det etter sigende ikke mat, men kulinariske opplevelser. Les også om Reykjaviks uteliv.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *