• Meny
  • Meny

Uteliv – pulserende med lange åpningstider

Reykjaviks fargerike uteliv er viden kjent, også langt utenfor Islands egne grenser. I mange år har turister fra hele Europa strømmet til byen for å feste, og det er ikke helt ufortjent at Reykjavik av mange har fått kjælenavnet “nordens Ibiza”.

Det meste av festlighetene foregår i hovedgatene nede i sentrum, hvor man finner utesteder på rekke og rad, og noe for enhver smak. Rene diskoteker, puber og barer ligger på stripe, og populariteten måles i hvor lange køer det finnes utenfor for å komme inn på stedet.

Mange av de små hyggelige stedene som er kafeer om dagen blir forvandlet til små intime nattklubber om natten, og de holder åpent lenge. Svært lenge.

Lange åpningstider

uteliv-reykjavik-island

I Reykjavik er det ikke unormalt at klubbene holder åpent hele natten og de fleste stenger først klokken 05 om morgenen. Tro bare ikke at festen stopper av den grunn, for er været godt hender det ikke rent sjelden at festen foregår i en park eller på gaten frem til butikkene og kafeene åpner slik at man kan få seg litt frokost før man går hjem.

Det kan være verdt å merke seg at det imidlertid kan være en forholdsvis dyr fornøyelse å gå på byen i Reykjavik, spesielt på grunn av Islands alkoholpriser. Derfor sitter mange islendinger hjemme og drikker før de går ut og det er først rundt midnattstid det hele virkelig tar av. Hvilket kan utnyttes til egen fordel, da man ofte slipper både kø i døren og det er lett å finne bord innenfor dersom man møter opp i god tid tidlig om kvelden.

Les også: Anbefalte restauranter i Reykjavik

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *