• Meny
  • Meny

Priser på alkohol og drikkevarer

På grunn av den nylige finanskrisen har det vært store prismessige svingninger på stort sett det meste på Island, så også på alkoholholdige drikkevarer. Nå har imidlertid markedet og prisnivået til en viss grad stabilisert seg, og på grunn av den relativt lave verdien på den islandske kronen er det mange ting som oppfattes som rimeligere på Island enn i Norge. Deriblant også alkohol.

Billigere, men ikke mye

Dog skal det sies at alkoholen er ikke overveldende mye rimeligere på Island enn hva man er vant til i Norge, og en halvliter med øl kommer fort opp i over femtilappen hvis man velger å kjøpe den ute. Vin, hetvin og brennevin er også noe rimeligere, men ikke mye, så hvis man ønsker å kjøpe alkoholholdige drikkevarer til hygge på egenhånd og utenom de etablerte serveringsstedene kan det være lurt å handle i taxfreebutikken i lufthavnen eller havnen ved ankomst.

Artikkelen fortsetter under bildet.

pris-vin-oel-alkohol-reykjavik-island

Samme tollgrense som i Norge

Velger man løsningen med å handle taxfree bør man være oppmerksom på at grensene for hva man har lov å ha med seg er noenlunde like dem inn til Norge. Dessuten er det 20 års aldersgrense for å innføre alkohol til Island.

Island har egne utsalgsteder for sterk alkohol, ikke så ulikt Vinmonopolet i Norge og Systembolaget i Sverige. I supermarkedene får man dessuten som i Sverige ikke sterkere øl enn 2,25% og naturlig nok er alkohol generelt noe billigere i utsalgstedene enn på restauranter eller andre serveringssteder.

Generelt er det 20 års aldersgrense ved kjøpe av alkohol på Island.

Dette koster alkoholholdig drikke i Reykjavik

vinbudin Island Reykjavik alkohol butikk vin sprit

Nedenfor følger en liste som viser sånn ca. hvor prisene ligger hva gjelder drikke med alkohol. Prisene vil naturlig nok variere fra sted til sted slik de gjør her hjemme i Norge.

På byen/restaurant:
Halvliter med øl: 85 kr
Importøl på flaske (0,33 l): 75 kr
Flaske med vin: 450 kr
Cocktail: 120 kr

I butikk:
Halvliter med øl: 28 kr
Importøl på flaske (0,33 l): 25 kr
Helflaske med vin av middels god kvalitet: 175 kr
Vodka 1 liter: 450 kr
Stella Artois 6-pack med 0,33 l: 130 kr

Les også: Info om Reykjaviks uteliv

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *