• Meny
  • Meny

Info om prisnivået på ulike varer

Reykjavik er et yndet sted å reise på ferie, og mange kommer også ene og alene for å handle i de mange spennende butikkene som finnes i byen. De mange handlegatene har et mangfold man ikke finner særlig mange andre steder i Norden og vareutvalget er både stort og allsidig.

Opprinnelig har Island vært kjent for å være et høykostland, men i forbindelse med finanskrisen som traff Island spesielt hardt har det vært en devaluering av den islandske kronen, og prisnivået falt betraktelig.

Billig moteklær

Noe av det som ofte er betraktelig billigere på Island enn i Norge er moteklær og designertøy. Islendingene har alltid vært svært motebevisste, og der mange av produktene tidligere har vært importerte, er nå mye produsert av islendingene selv. Dessuten har mange oppdaget det er mer lukrativt å lage produkter selv rettet mot utlendinger, enn å importere varer rettet mot egne innbyggere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

priser-ulike-varer-reykjavik-island

Islandske ullvarer

Et annet produkt som kan være svært så fordelaktig å kjøpe i Reykjavik er islandske ullprodukter og ulltøy. Ikke bare er disse klærne forholdsvis rimeligere enn i Norge, de er også av svært god kvalitet. Tradisjonelt laget islendingene ulltøy som kunne gå i arv, en tradisjon de tydeligvis har tenkt seg å videreføre.

Island Reykjavik ullprodukter ullsokker ullgenser priser butikk

Ellers har elektronikk, husholdningsartikler og pyntegjenstander stort sett samme pris som i Norge. Det samme gjelder mat og matvarer, med unntak av fersk fisk. Alkoholholdige drikker er noe billigere, men ikke nevneverdig.

Sjokolade, lakris og annet godteri ligger på forholdsvis samme prisnivå som i Norge, men man kan finne svært billige varianter.

Les også andre artikler om shopping i Reykjavik.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *