• Meny
  • Meny

Handlegater og sjarmerende sidegater

Reykjavik har en mengde butikker spredt ut over hele byen, men det er i særdeleshet tre gater som spesielt utmerker seg som handlegater, Laugavegur, som er den desidert største og den med bredest utvalg, Bankastræti, som er en sidegate til førstnevnte og Skólavördustigur, som er et noe mer eksklusivt alternativ med kunst og kunsthåndverk i fokus.

Alle disse tre gatene ligger i sentrum av Reykjavik og byr på en rekke spennende butikker og kjøpesentre, og alle de store internasjonale kjedene er representert her.

Design og egenproduksjon

Islendingene går mye opp i mote og design, og det er vanskelig å ikke legge merke til mangfoldet som tilbys innen disse. Mye av det som selges er importert fra enten England eller USA. Islendingene er imidlertid også flinke til å produsere sine egne unike produkter av svært høy kvalitet og mange butikker tilbyr flere varer de selv har laget. Spesielt smykkebutikker har dette, og skal man kjøpe noe ingen andre har, er Reykjavik virkelig stedet man bør reise til.

Fra mote til vintage

handlegater-shoppinggater-reykjavik-island

Mange store motebutikker ligger her, og man kan enkelt finne klær og tilbehør for enhver smak. Sko, vesker og smykker florerer, og det finnes mange vintagebutikker av særdeles god kvalitet.

Om sommeren er handlegatene nesten forvandlet til evigvarende fortauskafeer og det er rikelig med steder man kan ta en pust i bakken mens man handler. Som turist er det også viktig å huske kvitteringer på alt man handler, da man får refundert 15% av alt dersom man handler for over 200 kroner per kjøp.

Les også om hva du burde spise i Reykjavik.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *