• Meny
  • Meny

Butikker og anbefalte forretninger

Som Islands hovedstad og største by, kan man trygt si at Reykjavik har et svært rikholdig og variert tilbud hva shopping angår. Mange av butikkene er konsentrert i og rundt noen få sentrale handlegater, og et ikke ubetydelig antall butikker ligger samlet i noen få store kjøpesentre.

Vareutvalget i butikkene er svært godt og består hovedsaklig av importerte varer, ofte fra enten England eller USA. Dette bidrar til mange spennende forretninger hvor tilnærmelsesvis ingen er like, hverken i utforming eller hva de har å tilby.

Mange butikker selger også egenprodusert islandsk kunsthåndverk, noe som er kjent for å holde svært god kvalitet.

Annerledes åpningstider

butikker-forretninger-reykjavik-island

Butikkene i Reykjavik åpner generelt noe senere enn hva man er vant til i Norge, og holder åpent frem til sen ettermidag eller tidlig kveld. Matbutikkene noe lenger og enkelte av dem holder også åpent på søndager. I Reykjavik er også bankene åpne på lørdag og Island har polutsalg på samme måte som i Norge.

De aller fleste butikkene aksepterer både betalingskort og kontanter, og da fortrinnsvis Islandske kroner. Island er ikke medlem av EU og godtar generelt ikke utenlandsk valuta.

Islendingene har også alltid vært tidlig ute med å ta til seg det siste nye innen mote og design, og det er mange muligheter for å gjøre virkelig gode kjøp hvis man holder øye med tilbudene eller rett og slett går på skattejakt i noen av de små butikkene.

Vær også oppmerksom på butikker merket med taxfree-skilt, da disse kan fylle ut spesielle kuponger slik at man kan få tilbake penger ved utreise.

Les også: Hva burde du kjøpe i Reykjavik?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *