• Meny
  • Meny

Enkel og grei shoppingguide

Å shoppe i Reykjavik er stort sett som å shoppe de fleste andre steder i verden. Med visse unntak. Reykjavik har et svært godt utvalg hva butikker angår, og hele bybildet bærer tydelig preg av å være en svært så internasjonalt påvirket by.

Butikkene har et mangfold man ikke ser så ofte hjemme i Norge, og etter finanskrisen og den islandske kronens devaluering er det også mulig å kunne gjøre noen svært gode handler her.

Konsentrerte handlegater

De fleste forretningene ligger konsentrert i og rundt de tre viktigste handlegatene Laugavegur, Bankastræti og Skólavördustigur og i mange tilfeller behøver man slett ikke utenfor disse gatene overhodet for å tømme både bankkort og lommebok. Utvalget er simpelthen overveldende, og det er lett å forstå hvorfor islendingene er så stolte av handelstanden i Reykjavik.

Kort og kontanter

shoppingguide-reykjavik-island

Å handle i Reykjavik er svært enkelt, og de fleste ansatte i de islandske butikkene behersker enten engelsk eller dansk i tillegg til islandsk, da dette er språk det undervises i i skolen. Valutaen er islandske kroner og stort sett alle steder hvor det selges en eller annen form for vare eller tjeneste aksepteres både kort og kontanter.

Reykjavik satser tungt på turisme, og har satt taxfree-handelen i høysetet. De vet at utenlandsk kapital er viktig som økonomien og de fleste butikkene, og da spesielt de som retter seg mot turister, har svært gode ordninger for opp dette. Ved alle kjøp for over 200 kroner kan man få refundert 15% av det totale beløpet på flyplassen ved utreise.

Les også: Guide for severdigheter i Reykjavik

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *