• Meny
  • Meny
hva bor du kjope Island Reykjavik shoppinghuide handle tips

Hva bør du kjøpe på Island?

På grunn av den for tiden forholdsvis lave kronekursen er det mange ting som oppfattes som særdeles billig på Island, spesielt på en del utvalgte produkter som klær, en del smykker og typiske turistvarer som for eksempel souvenirer.

Vær også oppmerksom på at hvis man handler i butikker med taxfreeavtale, kan man få refundert rundt 15% av kjøpesummen enten ved utreise i lufthavnen, eller allerede i butikken dersom denne har denne tjenesten.

Erkeislandsk ull

hva-kjoepe-shopping-island-reykjavik

Man kommer ikke utenom det mest islandske av alt når man er på handletur i Reykjavik, nemlig ull og ullvarer. Få plagg i verden holder så godt på varmen som en såkalt “islendingen”, en tykk genser strikket i ull. Dessuten er mønsteret særpreget for Island og absolutt noe man bør ha med seg hjem igjen i bagasjen. Se gjerne etter mønsteret som blant folk er kjent som “lopapeysa”. Stilige og varme gensere av særdeles god islandsk kvalitet.

Smykker har også vist seg å være forholdsvis rimelige i Reykjavik, og flere kjente islandske designere har egne utsalg i byen. Disse smykkene er ofte produsert i kun enkle eksemplarer, så her er det mulig å gå til anskaffelse av noe unikt som ingen andre har.

Kjøp med deg lammekjøtt fra Island

Islendingene er verdenskjent for lammekjøtt i ypperste klasse. Bøndene har lange tradisjoner med å frembringe et aldeles nydelig produkt med masse mørhet og fantastisk smak. Personlig må jeg alltid bestille minst én rett med lam når jeg besøker Reykjavik.

Bonus butikk Reykjavik Island hvor kjope lammekjott lammesadel

Ønsker du å ta med deg kjøtt hjemover kan du eksempelvis kjøpe med deg en frossen lammesadel. Legger du kjøttstykket i frysepose vil det holde seg tilstrekkelig kaldt innen du kommer hjem. Regn med å betale ca. 2000 ISK per kilo med frossen lammesadel. Butikkjeden Bonus er blant aktørene på Island som har de laveste prisene på godt lammekjøtt.

Sjokolade og lakris

Reykjavik har også mye å by på i matveien og når det kommer til søtsaker stiller Island i en klasse for seg selv. Islendingene elsker sin sjokoladelakris(!) og har man først prøvd å smake er det lett å forstå hvorfor.

Ønsker man å ta med en souvenir man kan overraske vennene med hjemme i Norge igjen, kan den såkalte “skata” være et morsomt alternativ. Skata er en slags halvråtten hai som både smaker og lukter deretter. Skylles ned med den islandske snaps, Svartadaudir.

Kle deg godt med lokale sportsklær

Den lokale handelsnæringen i Reykjavik har gjort en bra innsats når det gjelder å tilpasse sportsforretningene til turistenes behov. Er du ute etter gode sportsklær av bra kvalitet kan du med fordel kjøpe dette i Reykjavik.

Klærne er tilpasset ekspedisjoner og lignende utflukter. Du er med andre ord godt sikret når du bruker tøyet i norske værforhold. Kjøp eksempelvis klær fra 66° North eller Icewear dersom du ønsker ytterjakker og utebukser av høy kvalitet. I nevnte butikker kan du dessuten kjøpe ullundertøy og tøy av teknisk kvalitet.

Les også: Anbefalte butikker i Reykjavik

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *