• Meny
  • Meny

Minibanker og valuta – hvor og når bør du ta ut penger?

Ved reise til et nytt reisemål stiller det seg noen naturlige, generelle spørsmål. Særlig gjelder dette praktiske rundt spørsmål rundt fremkomst og penger. Hvordan bør du egentlig gjøre det med betaling og eventuelle uttak av penger? Er kontanter eller betalingskort det beste å bruke? Vi har tatt en titt på nettopp dette.

Den lokale valutaen på Island er islandske kroner, også kjent med forkortelsen ISK. I skrivende øyeblikk er får du 13 islandske kroner for 1 norsk krone. Det vil i praksis si at du skal dele prisen på 13 for å finne prisen i norske kroner når du handler i Reykjavik.

Betalingskort eller kontanter?

minibank-penger-reykjavik-island

Både vanlig betalingskort og kredittkort er godt utbredt de aller fleste steder på Island, og kan trygt brukes. Du kan derimot ikke ta ut ekstra kontanter når du foretar et kjøp med betalingskort slik du kan i matbutikkene her hjemme.

Det beste er å betale med kort, eller ta ut penger i minibank med vanlig debitkort. De aller fleste utsalgsstedene på Island tillater både Visa og MasterCard. Tar du ut penger i utlandet med kredittkort vil det normalt tilkomme et vekslingsgebyr på ca. 2 % av uttakssummen. Det å veksle sedler, eksempelvis euro til islandske kroner på Island er en svært dårlig idé. Her vil du både få et gebyr og dårlig kurs.

Ta derimot ikke ut mer av islandske kroner enn du trenger. Islandske kroner har vist seg å være vanskelig å veksle utenfor Island.

Ta ut penger på flyplassen Keflavik

Ønsker du å ta ut penger på flyplassen kan du gjøre dette i en av flyplassens minibanker. Keflavik har for øvrig også bank (Landsbankinn) tilgjengelig dersom du skulle ønske å veksle valuta. Se bankens vekslingskurser her.

Åpningstider banker på Island:

Mandag til fredag: 09.15 – 16.00

Les også: Mer om vær og temperatur i Reykjavik.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *