• Meny
  • Meny
Reykjavik

Fire koselige kaféer i Reykjavik

Reykjavik er full av rare, hyggelige og søte kaféer, og det er langt mellom de store kjedene. Her har du muligheten til å gjemme deg litt bort fra omverdenen, og bare titte ut av vinduet for å betrakte alle menneskene som går forbi. Etter sightseeing og shopping trenger de fleste litt påfyll og noe varmt i koppen. Vi har funnet fram til fire kaféer i Reykjavik som er verd et besøk.

Bergsson Mathus

På Bergsson Mathus får du ærlig mat, laget med kjærlighet. Kafeen serverer både frokost, lunsj, middag, kaker og fantastisk kaffe, og dette har vært et av Reykjaviks kuleste steder siden 2012. Her vil du finne et knippe reykjavikinger som bryr seg om hva de spiser. Bergsson Mathus sier at de strekker seg langt for å benytte seg av de beste råvarene, og at de har mat som passer for de fleste kosthold. Kakene de serverer her må du bare prøve – de har blitt ganske så berømte i Reykjavik i løpet av årene kaféen har eksistert. Bergsson Mathus holder til to steder i Reykjavik – i Templarasund 3, og Grandagarður 16.

Tiu Dropar

Tiú dropar er en av de eldste kaféene i Reykjavik, og lokalene ligger sjarmerende til i en kjeller i Laugavegur. Dette er et perfekt sted for å spise frokost, eller for å innta dagens andre eller tredje kaffe. Kaféen har mange besøkende, men uten å bli overfylt, og her kan du virkelig hente energi og inspirasjon til å fortsette dagen. På kveldene blir Tiú Dropar også omgjort til en bar, og Happy Hour er fra klokka 18 – 21. Enkelte kvelder er det til og med konserter med ulike jazzband.

Laundromat Café i Reykjavik

Dette er virkelig et unikt sted i Reykjavik, men de samme eierne har også tilsvarende kaféer andre steder, blant annet i København. På Laundromat kombinerer de klesvask med kafé, og her har du faktisk muligheten til å nyte et måltid eller en god drikk mens du venter på at klærne dine skal bli ferdige i en av de mange vaskemaskinene. Om du har sluppet opp for rent tøy på ferie i Reykjavik, vet du akkurat hvor du skal gå. Det er imidlertid mulig å komme hit også uten å skulle vaske klær, for kaféen har et godt utvalg varme drikker, hjemmelaget mat, kaker, milkshakes, og øl. Til denne kaféen er det også perfekt å ta med barn, for de har et eget lekeområde for smårollingene.

Svarta Kaffid

Svarta Kaffid finner du i hjertet av Reykjavik, på Laugavegur. Denne kaféen er unik på mange måter, og de er nok aller mest kjent for suppene sine – som blir servert i brød formet som en bolle! Denne familieeide kaféen har et fokus på god service og en hyggelig atmosfære. Her finner du nye typer supper hver dag, og suppene passer både for vegetarianere og kjøttspisere. I tillegg har de et godt utvalg kaffe og øl, for den som liker slikt.

Her får du det beste ølet i Reykjavik.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *