• Meny
  • Meny
Reykjavik de beste ølbarene

Ølsmaking i Reykjavik

Er du glad i øl og godt selskap? I Reykjavik trenger du ikke å gå langt for å finne hyggelige mikrobryggerier og koselige pub’er hvor ølglade mennesker sitter på rekke og rad. Du kan komme innom kun for å smake, eller så kan du bli hele kvelden. Reykjavik er for øvrig godt kjent for sitt pulserende uteliv, og byen har fått kjælenavnet ”Nordens Ibiza.” Du har altså mange muligheter – enten du er ute etter en lokalbrygget øl for smakens skyld, eller en helaften med fest. Her presenterer vi tre forslag til utesteder som serverer godt øl.

Micro Bar

Hvis du liker øl – kom hit! Denne baren ligger i Vesturgata 2, midt i Reykjavik, og er et av de nyere mikrobryggeriene på Island. Dette koselige lille stedet serverer øl fra små bryggerier på hele Island, samt sin egenproduserte øl. Her tilbyr de ølsmaking, hvor du får muligheten til å prøve alle ølsortene de har – noe som kan være lurt om du skal sitte her utover kvelden! Bartenderne er kjent for å være særdeles hyggelige og kunnskapsrike, og de kan antakelig svare på alle spørsmål du måtte ha om øl. Så for ekte øl-elskere er det virkelig et must å ta seg en tur til Vesturgata 2 og Micro Bar om man er på besøk i Reykjavik!

Øl som må prøves: Kaldi Black IPA og Gæðingur IPA.

Skuli Craft Bar

Dette er en annen bar for dem som elsker øl! På denne baren, som er oppkalt etter statuen av Skuli Magnusson som ligger like ved, serverer de iskald islandsk øl, blant annet øl som er brygget av dem selv. Skuli Craft Bar er spesialister på håndbrygget øl av høyeste kvalitet, ifølge dem selv. I tillegg til å ha fantastisk øl som passer de fleste, kan denne baren by på en atmosfære som er utenom den vanlige. Når de fleste utesteder blir mer og mer bråkete utover kvelden, beholder Skuli Craft Bar roen, og forblir et hyggelig sted hvor man kan sitte og prate med sitt gode selskap (og med nye mennesker man nettopp har møtt!) Baren finner du midt i Reykjavik – i Aðalstræti 9.
Øl som må prøves: Úlfur IPA.

Les mer om uteliv og restauranter i Reykjavik.

Islenski Barinn

Dette er en av de mest populære barene i hele Reykjavik, og her kan du finne både øl og mat. Høres det ikke herlig ut å nyte en fish and chips til en lokalprodusert øl? Navnet på baren betyr ”Islandsk bar,” og dette stedet ble startet opp i kjølvannet av finanskrisa. Opprinnelig møttes demonstranter her for å finne trøst i hverandre, og planlegge fremtida, men nå er det aller mest en flott bar og restaurant for enhver som besøker Reykjavik. Her har de et stort utvalg av islandske ølsorter å by på, og på grunn av den hyggelige stemninga i baren er det ikke overraskende om man blir sittende utover kvelden! Baren finner du på adressen Ingolfsstræti 1a.

Ratebeer har oversikt over de beste ølstedene over hele verden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *