• Meny
  • Meny

Konserter og musikale arrangementer

Av en eller annen grunn har Reykjavik blitt et slags fristed for mange av verdens største stjerner, og ikke rent sjelden kan man risikere å møte både popstjerner og store filmskuespillere nippende til kaffekoppen i en av byens mange kafeer eller i gatene utenfor. Grunnen til dette er sannsynligvis islendingenes rolige vesen og omgjengelighet, som gjør det lett å føle seg velkommen uten at det virker påtrengende.

Mange av de samme artistene har dermed også fått en forkjærlighet for å opptre på Island og i Reykjavik, noe byen bærer tydelig preg av. Mange store artister kommer hit for å holde konserter og Reykjavik har flere godt innarbeidede konsertarenaer.

Mange konsertsteder

Som i de fleste andre byer holdes det mengder av små intimkonserter i de mange barene og nattklubbene i byen, og alt fra jazz til viser fremføres. Men dette utelukker ikke det faktum at Reykjavik også har store scener som imøtekommer selv de største artistenes krav, og siste nye er Harpa som åpnet i 2011. Dette konserthuset har allerede hatt over 2 millioner besøkende så langt, og har vunnet flere priser både for brukervennlighet, akustikk og arkitektur. Harpa har en kapasitet på i underkant av 2000 gjester ved konserter.

Harpa konsert og konferansesenter i all sin prakt:

harpa-konserthus-konferanse-reykjavik-island

En annen velkjent konsertarena i Reykjavik er Laugardalshöll, en stor idrettsarena med en kapasitet på rundt 11000 konsertgjester. Har du sansen for orgel- og kirkemusikk så skal du vurdere et besøk til Hallgrímskirkja.

Sine beskjedne størrelser til tross, disse stedene blir gjestet av artister som Neil Young, Justin Timberlake og komikeren Michael Winslow for å nevne noen, og ønsker man å overvære en av disse konsertene kan det lønne seg å forhåndsbestille billettene i god tid før avreise hjemmefra.

Les også: Festivaler og begivenheter i Reykjavik

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *