• Meny
  • Meny

Festivaler og begivenheter

Selv om Reykjavik er Islands definitivt største by, er den ikke spesielt stor i internasjonal sammenheng. Likevel har den opparbeidet seg et vel fortjent rykte som festivalby, og mange av festivalene tiltrekker seg deltakere fra langt utenfor landets egne grenser.

I løpet av et års tid arrangeres det i overkant av 40 forskjellige festivaler i byen. Noen svært lokale, mens andre igjen har et klart internasjonalt tilsnitt.

En av de eldre er Art Festival som har tiltrukket seg både islandske og utenlandske kunstnere siden 1970. Da samles artister, musikere, skuespillere og andre kunstnere for å hygge seg sammen og vise frem hva de driver med.

Internasjonale festivaler

festival-reykjavik-island-jazz-rock

Blant de mest kjente internasjonalt finner man Reykjavik Matfestival og selvfølgelig også Gay Pride. Førstnevnte fordi det er her verdens beste kokker møtes til dyst og hygge med det som anses som verdens beste råvarer. Gay Pride trenger vel strengt tatt ingen nærmere beskrivelse, ut over at det er en festival man bør få med seg hvis man er på Island den perioden dette foregår.

Jazzfestival i Reykjavik

Av andre kjente musikkfestivaler man kan delta på eller besøke, er Reykjavik Jazz Festival. Island har et lite, men svært godt, jazzmiljø, og jazzfestivalen i Reykjavik er faktisk landets største. Ønsker man å overvære en av de mange jazzkonsertene som arrangeres under festivalen bør man være ute i god tid for å sikre seg billetter.

Det samme gjelder Iceland Airwaves Music Festival, en festival hovedsaklig bestående av moderne musikk, og med en helt spesiell vri. Ingen av de opptredende artistene får nemlig lov å opptre mer enn én gang noensinne.

Les også: Konserter og arrangementer i Reykjavik

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *