• Meny
  • Meny

Kollektivtrafikk – hvordan komme deg rundt?

Reykjavik er Islands hovedstad, og landets desidert største by, med litt i overkant av 200.000 innbyggere. Hvilket er nesten to tredjedeler av hele landets befolkning. Dette har medført at byen også har utviklet et svært godt kollektivtilbud som gjør det både enkelt og rimelig å forflytte seg i og rundt Reykjavik.

Det finnes hverken tog, trikk eller undergrunnsbane i Reykjavik, eller noen andre steder på Island for den saks skyld, så kollektivtilbudet begrenser seg til buss med utgangspunkt i den sentrale bussterminalen i Reykjavik. Herfra går det hyppige bussruter til de forskjellige bydelene nesten hele døgnet, kun med unntak av de seneste nattetimene.

Busskort og billetter

kollektivtrafikk-ferge-reykjavik-island

Litt avhengig av hvor lenge man har tenkt seg å være i Reykjavik, og hvor langt utenfor man har tenkt seg å reise, finnes det flere forskjellige alternative busskort man kan velge blant. Det finnes busskort som går på et bestemt antall kilometer, kort som kun gjelder innenfor bygrensene eller deler av denne, og kort som kun er begrenset på tid. Eksempelvis dags- eller ukeskort.

Alle disse kortene og billetter kan kjøpes på bussterminalen i Reykjavik, billetter også direkte på bussen. Mange av bussene har muligheter for å motta betalingskort, men for sikkerhets skyld anbefales det å medbringe kontanter. Mer om bussturene operert av Reykjavik Excursions finner du her.

Barn under fire år reiser som regel gratis, og barn fra fire til elleve år reiser til halv pris. Det er heller ikke nødvendig med plassreservasjon, med mindre man skal delta på en guidet rundreise i byen, men dette foregår som regel med egne busselskaper og ikke med kollektive alternativer.

Les også: Hvordan komme seg fra flyplassen til Reykjavik

Finn priser på leiebil her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *