• Meny
  • Meny

Kjøpesentre og anbefalte varehus

Islendingene elsker å shoppe, og Reykjavik har flere svært populære handlegater med mange kjente og gode butikker innen de fleste sjangre. Man kan velge og vrake blant alt fra mote til islandsk husflid, og kvaliteten er generelt svært god på det meste.

Dog kan det noe ustabile været i Reykjavik ofte legge en demper på både utferdstrang og handlelyst, og da kan et besøk i et av de to store kjøpesentrene være et godt alternativ i stedet for.

Størst og eldst

Det eldste av disse kjøpesentrene er Kringlan, ikke bare Reykjaviks og den gang det ble oppført Islands største, det var også det første som ble bygget på sagaøya. Senteret inneholder over 180 butikker, restauranter, teater og kinosaler. Noe for enhver smak med andre ord, og mer enn nok til å kunne slå ihjel en regnværsdag eller to innendørs. Kringlan har for øvrig også en lørdagsåpen bank, og et polutsalg.

Størst og nytt

kjoepesenter-shoppingsenter-reykjavik-island

I 2001 åpnet derimot et annet stort kjøpesenter, Smáralind, med noe færre butikker, men likevel noe større i antall kvadratmeter. Riktignok ligger ikke dette kjøpesenter i det som geografisk regnes som Reykjavik, men i det som kalles Kópavogur, men som turist vil man neppe vite presis hvor grensen går og islendingene er heller ikke så nøye på det.

Begge disse kjøpesentrene er svært enkle å komme til enten man bruker kollektive tilbud eller leiebil, eller man kan rett og slett spasere til dem dersom man bor på et hotell i nærheten. Det er også gode muligheter for drosjer i områdene rundt begge disse sentrene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *