• Meny
  • Meny

Reykjaviks tidssone – info om tid og klokkeslett

Selv om Reykjavik ligger forholdsvis langt vest i Europa, nesten så langt vest det er mulig å komme dersom man ser bort fra Grønland, følger både byen og Island generelt den samme tiden som resten av Vest-Europa. Eller enklere sagt, som England. Island følger nemlig Greenwich Meantime, eller GMT som det også kalles, noe som gjør at de ligger etter Norge rent tidsmessig.

Ingen sommertid

Forskjellen på Island og resten av Vest-Europa er imidlertid at mens vi i Norge for eksempel opererer med to forskjellige tidsperioder, sommertid og vintertid, så holder Island seg til standard GMT tid hele året. Det vil si at de stiller ikke klokken på samme måte som i Norge.

Dette innebærer at tidsforskjellen mellom Norge og Island varierer med sommertiden, for mens den normalt ligger på én enkelt times forskjell om vinteren, er den på hele to timer om sommeren.

Hvilket betyr at når klokken er 12.00 i Norge om vinteren (vintertid), er klokken kun 11.00 i Reykjavik og resten av Island, mens når klokken er 12.00 i Norge om sommeren (sommertid) er den kun 10.00 på Island.

Ingen praktisk forskjell

tidssone-klokkeslett-klokka-island-reykjavik

Nå er imidlertid ikke disse differansene så store at det har noen betydning med tanke på å reise mellom landene, men det kan være greit å huske dersom man skal kontakte noen til spesielle tidspunkt, eller skal avtale eventuell henting eller levering på for eksempel en lufthavn ved ankomst eller avreise.

Skulle man være i tvil kan man sjekke klokkeslettet ved ankomst til Island og så heller dobbeltsjekke når man kommer hjem til Norge igjen etterpå. Les også om vær og temperaturer i Reykjavik.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *