• Meny
  • Meny

Transport fra flyplassen Keflavik og inn til sentrum

Ettersom lufthavnen Keflavík International Airport ligger godt og vel 40 kilometer utenfor Reykjavik oppstår det naturlig nok et behov for transport fra flyplassen og inn til byen.

Mange reisearrangører har ordninger hvor man kan bestille en pakkeløsning med både hotell, opplevelser og transport til og fra hotellet man skal bo på, men det er ingenting i veien for at man kan legge til rette mye av dette på egenhånd.

Ingen jernbane – men gode flybusser

Det finnes ingen jernbane på Island så å velge toget er utelukket, men fra begge terminalene går det regelmessige shuttlebusser fra selve lufthavnen inn til sentrum av Reykjavik. Disse bussene har som regel avganger tilpasset flyenes ankomsttider og går direkte inn til bussterminalen i Reykjavik hvor man eventuelt kan skifte over til en av de mange rutebussene. Billettene til flybussen kan forhåndsbestilles på nett. Da er du alltid garantert sete.

Turen tar omlag 45 minutter. WiFi er tilgjengelig på alle busser. Se eksempel på rutetabell hos Reykjavik Excursions her. Firmaet står for en god andel av Reykjaviks totale busstransport, både fra bussterminal og direkte shuttle fra hotellet.

Selvfølgelig går det også rutebusser til og fra lufthavnen, men disse er sjelden tilpasset flyenes rutetider og kjører heller ikke direkte inn til Reykjavik. Man behøver ikke bestille billett til bussene på forhånd, og i noen tilfeller er faktisk bussreisen også inkludert i flyprisen.

Egen leiebil

Av andre tilfeller finnes det muligheter for drosje, men dette viser seg ofte å være en forholdsvis kostbar affære. Da kan det være rimeligere å betale litt ekstra for å få hotellets egne sjåfører til å hente seg, eller som mange velger, å leie seg en leiebil. Da er man også helgardert i forhold til transport under hele den tiden man skal være på Island, og man leverer bare bilen i lufthavnen når man reiser igjen. Enkelt og greit.

Finn priser på leiebil her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *