• Meny
  • Meny

Golden Circle Route

Golden Circle Route er en rundt 300 kilometer lang rundtur på det sydvestlige Island med utgangspunkt i Reykjavik. Selve turen har tre hovedattraksjoner, Gullfoss, Geysir og Thingvellir. Gullfoss er som navnet tilsier et imponerende fossefall, Geysir en geysir og Thingvellir – en nasjonalpark hvor vikingene hadde sine første parlamentariske møter på Island.

For ordens skyld kan det nevnes at området som populært kalles Geysir blant turistene egentlig heter Haukadalur, og geysiren som faktisk springer heter Strokkur, men alle vet hva man mener likevel.

Ut over disse tre finnes det også en rekke andre ting å se og gjøre underveis og det lokale turistinformasjonskontoret i Reykjavik kan bidra med både råd om reiserute og andre ting som kan være nyttige å vite om ruten.

Leie av bil

Golden-Circle-Route-gullfoss-island

Det er flere måter å ta Golden Circle Route på, det vanligste er med en av de mange turistbussene som kjører ut fra Reykjavik. Man kan imidlertid fint leie en bil og kjøre på egenhånd også, noe som ofte anbefales hvis man gjerne vil slippe unna den verste turisttrafikken i høysesongen.

Å kjøre bil på Island er akkurat som i Norge og forteller man utleiefirmaet man har tenkt å kjøre Golden Circle Route får man en bil som er godt egnet til nettopp dette. Det er gode veier, godt skiltet, og med et kart nesten umulig å kjøre seg bort. En annen fordel med å kjøre selv er at man kan bruke den tiden man ønsker på hvert sted, og man kan stanse hvor man vil underveis og nyte medbragt niste hvis man føler for det.

Les også: Besøk landemerket Hallgrímskirkja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *