• Meny
  • Meny

Den blå lagune

Den blå Lagune, eller Bláa Lónið som islendingene kaller den, ligger på Reykjanes, en halvøy rundt 50 kilometer sydvest for Reykjavik. Selve lagunen består av flere geotermiske bassenger med to tredjedeler havvann og en tredjel ferskvann. Temperaturen ligger konstant mellom 37 og 39 grader celsius og det hele justeres ved tilførsel av varmt vann fra en av de mange varme kildene i området.

Vannet i Den Blå Lagune inneholder store mengder mineraler, silikater og alger og sies å ha helbredene egenskaper. Det er påvist å ha god effekt på pasienter med blant annet psoriasis og det er bevist at mindre kutt og sår heles hurtigere i vannet. Til tross for at vannets kjemiske sammensetning gjør det tilnærmet sterilt og bakteriedrepende er det også en anelse giftig, så det frarådes på det sterkeste å få for mye av det i munnen.

Godt tilrettelagt

I dag er hele området rundt lagunen bygget ut med tanke på turisme og det finnes i tillegg til badefasilitetene også en souvenirbutikk og restaurant. Mange islendinger begynner eller avslutter gjerne arbeidsdagen med en dukkert i kildene og de er åpne for publikum alle dager i året bortsett fra butikken og restauranten som holder lukket enkelte helligdager.

Det er ikke gratis å besøke Den Blå Lagune, men til gjengjeld aksepteres det både betalingskort og en rekke forskjellige lands valutaer. Deriblant også norske kroner.

Lagunen er lett tilgjengelig og tilrettelagt for funksjonshemmede. Hele anlegget er under oppsyn av badevakter og livreddere, men barn under 13 år har ingen adgang alene, og aller helst bør man være svømmedyktig.

den-blaa-lagune-island-reykjavik

Komme seg til Den blå lagune fra Reykjavik:

Du kommer deg til Den blå lagune med buss eller bil fra både flyplassen Keflavik og Reykjavik sentrum. Bussturene administreres av Reykjavik Excursions. Avgangene er satt opp hver hele time fra Reykjavik og 7-8 ganger fra Keflavik.

Reiseavstander med bil:
Keflavik flyplass til Den blå lagune: 20 minutter
Reykjavik til Den blå lagune: 50 minutter

Kjører du bil kan du parkere på den store parkeringplassen tilknyttet lagunen. Parkering er inkludert i inngangsbilletten.

Åpningstider:

1. januar – 25. mai: 08.00 – 22.00
26. mai – 29. juni: 08.00 – 23.00
30. juni – 20. august: 08.00 – 00.00
21. august – 1. oktober: 08.00 – 22.00
2. oktober – 31. desember: 08.00 – 20.00

Priser:

Voksne: 400 kr
Barn 2-13 år: Gratis
Handikappede: 250 kr

Barn under 2 år er ikke tillatt.

Du bør bestille billetter på forhånd da tilgangen til lagunen kan være svært begrenset i populære perioder. Prisene er dynamiske og kan endre seg i henhold til sesong og etterspørsel. Inkludert i prisen er en Silica gjørmemaske som skal ha rensende og oppfriskende effekt. Mer om priser, behandlinger og øvrige luksuspakker kan du finne her.

Les også: Bruk en dag i Thingvellir nasjonalpark

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *