• Meny
  • Meny

Hvor i Reykjavik bør du bo?

Islands hovedstad, Reykjavik, er en liten by. Dersom den var lokalisert et annet sted i verden ville Reykjavik kanskje ikke en gang blitt omtalt som by, men for nordmenn er det fremdeles en gjennomsnittlig stor by. Det er lett å gå rundt og finne fram i Reykjavik sentrum og det er ikke spesielt mye trafikk heller.

Dette er områdene du bør bo i

For turister er det tre områder i Islands hovedstad som bør vurderes for valg av overnatting: sentrum, vest og øst i byen. Sentrum av byen, er også hjertet av Reykjavik. Det er her gaten for shopping er, Laugavegur. I tillegg til mange de fleste museer, restauranter og barer. Dette er også det travleste området av Reykjavik, så om du sover lett er det kanskje bedre å finne overnatting i en annen del av byen.

Vestre del av byen er ganske mye roligere enn sentrum, men det er også et lite stykke lengre å gå inn til sentrum. Det kan være praktisk å ha sykkel dersom du ikke har leiebil eller ønsker å benytte deg av buss. Denne delen av byen sammen med den østre delen av Reykjavik gir deg en mer autentisk opplevelse av islands uteliv og de lokales versjon av Reykjavik.

I den østre delen av Reykjavik er det flere bussavganger, noe som gjør det ganske lett å komme seg inn til sentrum. I utkanten av hovedstaden kan du finne rimeligere overnatting. Adressene med postkode 104, 108 og 170 er fremdeles i gåavstand til sentrum, men det er også busser som går fram til midnatt.

Reykjavik er kjent som en trygg by, og det er ikke noe problem å komme seg trygt hjem etter en kveld ute på restaurant eller nattelivet.

Fra leilighetshotell til billig overnatting

Utvalget av overnattingssteder spenner seg over hele spektret fra leiligheter, bed & breakfast og hoteller til luksushoteller. Black Pearl er et leilighetshotell som ligger på vestkanten av Reykjavik mot havna. Med god plassering med promenade langs havna er like utenfor hotellet, store og moderne rom har dette hotellet mottatt gode tilbakemeldinger.

Dette er ett av mange luksuriøse hoteller og leilighetshotell i Reykjavik, man skal jo ha det godt når man er på ferie. Det er også mange overnattingssteder som er mer budsjettvennlige og med over 50 hoteller i Reykjavik er det garantert at du finner noe som passer deg og ditt budsjett.

anbefalt-omraade-bo-overnatte-reykjavik

4th Floor Hotell er et rimeligere alternativ, men som alle nordeuropeiske hovedsteder så er det likevel ikke billig. 4th Floor Hotell ligger på østkanten av Reykjavik sentrum, men det er fremdeles gåavstand til det meste i byen. I tillegg til hoteller er det også mange gjestehus og Bed & Breakfast.

Blant populære gjestehus bør Loki 101 nevnes. Dette gjestehuset er ideelt plassert like ved Hallgrimskyrkja som er ett av de store landemerkene i Reykjavik.

Det er også flere ferieleiligheter og hus man kan leie dersom man foretrekker å ha eget kjøkken og en sterkere følelse av å være hjemme. I denne kategorien er det også et stort utvalg av overnattingssteder.

Prisnivået varierer stort ettersom det er høysesong eller ikke. Derfor er det lurt å undersøke på forhånd og bestille overnatting i god tid.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *