• Meny
  • Meny

Vær og klima – når burde du reise til Reykjavik?

Da de første vikingene i sin tid oppdaget Island, sies det at de valgte nettopp dette navnet for skjule at det faktisk er en relativt grønn øy. Den vulkanske aktiviteten i undergrunnen gjør at det navnet til tross er ganske frodig der, og dette ønsket de å holde hemmelig. Den dag i dag er Island et yndet reisemål, da særlig Reykjavik med sine kjente severdigheter.

Reykjaviks strategiske plassering på sagaøya gjør at området i og rundt denne bukten er betraktelig varmere enn tilsvarende andre steder på samme breddegrad, mye takket være Golfstrømmen. Eksempelvis ligger den gjennomsnittlige vintertemperaturen på rundt 0 grader celsius, men det kan komme helt ned i temperaturer rundt minus 15 grader celsius, selv om dette hører til sjeldenhetene. Reykjavik har ofte snø om vinteren.

Kjølige somre

vaer-klima-temperatur-reykjavik-island

Somrene er tilsvarende kjølige og har en gjennomsnittlig temperatur på mellom 10 og 15 plussgrader, og en sjelden gang i blant kan den stige over 20 grader. Dette spesielle klimaet, og plasseringen ved havet, gjør at Reykjavik er en relativt fuktig by med litt over 200 nedbørsdager i året. Dog er dette svært skiftende, og mange dager har både solskinn og regnvær, kanskje med flere skifter om dagen.

På samme måte er byen preget av mye vind, spesielt vinterstid da Reykjavik ofte utsettes for både storm og vind med orkans styrke i kastene.

Selv om været i Reykjavik ofte er preget av regn og tåke, skal man ikke stikke under en sol at det faktisk også kan være riktig fint vær i byen, spesielt om våren. Normalt har Reykjavik rundt 1300 timer solskinn i året, men som sagt, dette skifter hurtig, så husk paraply eller et lett regnslag.

Les også om levekostnader i Reykjavik.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *